Diskussionen om kvinnors kroppar

 

Som vi alla vet tycker man att det är helt okej att diskutera tjejers kroppar, hur  mman ser ut och hur man bör seut, utan större återhållsamhet. Våra vad av hur vi ser ut blir till intet när allmänheten ska tycka till.

Någon (grabb, förvånad?) uppmärksammade en tjej i publikhavet på finalen för melodifestivalen, som hade orakade armhålor. Tydligen var detta en så stor nagel i ögat på den här killen att han valde att hänga ut henne i media för alla att håna.

Hanna Fridén har i detta inlägg print screenat kommentarerna i den allmänna tråden som skapades om den här bilden på den uthängda tjejen. Hon skriver bra om hur vidrigt det hela är.

Denna hysteri går under de sjuka skönhetsideal som vi tjejer ständigt lever under, och det är en del i något större. Vi i Ung Vänster ser ett vi lever i en könsmaktsordning där kvinnor är underordnade män på alla olika plan i samhället.

Denna kontroll över kvinnokroppen är ett sätt att hålla oss tjejer på mattan. Därför kämpar vi ständigt mot dessa sjuka skönhetsideal och för ett jämnställt samhälle. Nu är det nog, inga fler ursäkter!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *